Periódico Público

rss.description.category
  1. El president del Parlament i el titular de Justícia protagonitzen una batalla gestual davant de jutges i advocats, entre llacets grocs i togues cerimonials. El president del TSJC, els fiscals en cap de Catalunya i de Barcelona i altres presents abandonen la sala en sentir l'expressió "presos polítics".
  2. El PSC reclama que s'iniciï el termini de dos mesos establert per a que tingui lloc el debat d'investidura. C's exigeix al president del Parlament que compleixi "l'ordenament jurídic", respecti "els drets de tots els diputats i grups parlamentaris i posi fi a "la situació de bloqueig de la investidura de la presidència de la Generalitat".
  3. Barcelona en Comú arrenca aquest divendres un cicle de jornades que, entre d'altres qüestions, abordaran la relació de les ciutats amb Europa. Ho aprofitem per parlar amb Enric Bárcena, portaveu de la formació que governa la capital catalana des del 2015.
  4. La magistrada de l'Audiència Nacional rebutja la fiança que havia sol·licitat la Fiscalia de 50.000 euros, però manté les mesures que ja va decretar contra ell el passat el 16 d'octubre: compareixences quinzenals, retirada del passaport, prohibició de sortir d'Espanya i fixació de domicili i telèfon.
  5. L'expresident de la Generalitat Valenciana està citat a declarar com a investigat per prevaricació, malversació i falsedat, en una peça separada del 'Cas Gürtel'
  6. Para la jueza, los contratos denunciados "supusieron una clara contravención de todos los límites legales vigentes" al tratarse de una contratación "a dedo"
  7. Se debatirán cuatro propuestas de resolución, tres de ellas para abordar el bloqueo de la investidura y la cuarta para "ratificar la confianza" en Carles Puigdemont como presidente de la Generalitat.
  8. La pensión media de jubilación se sitúa en 1.077,52 euros mensuales, un 1,9% más que en igual mes de 2017
  9. La aparición de este anuncio ha provocado que la Diputación de A Coruña exija a la Xunta que inicie "de forma inmediata" un expediente sancionador a la familia del dictador Francisco Franco.
  10. En 2001 se realizaron mediciones en sus instalaciones que descartaron la presencia de este gas, que puede generar cáncer